Spasskaya bashnya

Militär Musikalisk Festival, Moskva 2010

Ryska inledningen

I lördags var vi på militärmusikalisk festival tillsammans med Roine, Cissi och lilla Linnea.
Jag var lite besviken förra året eftersom jag inte då visste om den och beslutade mig då att jag def. skulle gå och se den i år.
När Roger och jag kom tillbaka efter semestern var stan fylld med reklam om festivalen så vi köpte biljetter så fort vi kunde. Tur var det. Biljetterna på lördagen var redan då nästan slutsålda.
Men vi fick riktigt bra platser och festivalen var så bra som jag förväntat mig och lite till. Allt var proffsigt genomfört och avslutades med gigantiskt fyrverkeri över Varsiljekatedralen.




Festivalen varade i två och halv timme med inslag av flera olika moment från flertalet länder. Bäst, eller rättare sagt mest känsloladdade var som vanligt Skottarna med sina uniformer och säckpipor. Inte mycket som slår dem. Men flera länder var faktiskt riktigt bra. Ryssland höll som vanligt hög klass, speciellt trummorna som jag uppskattar mest efter säckpiporna. Och så klart deras hästar. Ryssland har i alla tider varit kända för sina vackra hästar.
Kazakstan var också mycket bra. Riktigt skickliga med gevär och svärd som de jonglerade med i alla tänkbara och otänkbara varianter. ¨
Ukraina stod för rolig underhållning under sin parad. Sen var det många -stanländer som givetvis var traditionellt uniformerade vilket gjorde festivalen lite exotisk.
Sämst tyckte vi att USA var. De körde en dans/sångkavalkad med Michel Jackson´s låtar. Det hördes dåligt, en del var dåligt utfört samt att vi nog inte tyckte att det riktigt hörde hemma under kvällens tema. Men Jackson är ju riktigt stor här i Ryssland. Speciellt bland ungdomarna, så det gick säkert hem.
Deras musikkår, som faktiskt spelade och paraderade tillsammans med bandet, glömdes tyvärr bort eftersom dansgruppen tog över allt.
Det bästa inslaget från USA var när de gick ut. Då svängde de loss med en jazzl.
Tja, vi var överrens om att vi hade en mycket trevlig kväll och som Linnea sa (med ett stort leende ) under föreställningen.
" -Det var tur att vi inte missade det här"



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0