Besökare

Monument tillägnad Tysklands kaputilation 1945.

Vi har haft fullt upp i över två veckor. Det har varit hantverkare och vänner från Sverige och alla vill ju givetvis se så mycket som möjligt av Moskva.
Vi har vandrat omkring så mycket att det svider i lårmusklerna. En söndag var vi ute och gick i sju timmar! Fördelen är dock att man förlorar vikt från det goda levendet här:-)

En kväll gick vi till segerparken som ligger ganska nära här, den var klart värt ett besök. Vackrast är nog skymningen med massor avv belysta fontäner. Sen har de slagit upp fullt med grillar och stånd så att man kan sätta sig ner och njuta av omgivningen. Ulla fick gå med till parken så hon var alldeles slut när vi kom hem på natten. Hon har blivit en helt ny hund i Moskva med alla hundar och människor runt omkring henne hela tiden. Det har gjort henne till en storstadsfröken som inte hetsar upp sig i första taget!

Sen har vi tagit en båt tur på Moskvafloden. En ny guidad tur i Kreml. Vi stötte på Leon, en guide utanför inträdet som erbjöd sig guidning och tillträde inne på Kreml. Roger och jag har varit där förut, men gästerna som var här hade aldrig varit inne på Kreml så vi antog anbudet och det blev en riktigt intressant tur med nya berättelser och upplevelser. Leon kunde mycket mer om Sovjet tiden än den förra guiden. Hon la tungdpunkten mer på tsarerna och deras historia.
Sen fick vi dessutom se när Rysslands beridna högvakt och marscherande trupp samlades i hop för att ha vaktombyte på Röda torget. Det var lyckat för jag tror att vi fick se dem mycket bättre inne på Kreml, vi stod ju alldeles intill. När Roger tittade på bilderna påstod han att jag fortfarande är hästfanatiker...förstår inte det! Det var "bara" 20 bilder tagna på dem!

Just nu sitter jag och väntar på att veterinären ska komma och hälsoundersöka Ulla inför hemresan. Vi behöver avmaskningsmedel och lite stämplar i hennes pass, sen bär det av till Sverige nästa söndag.
Roger är ute och guidar Tobias (hans brorson) med kompisar inne i centrum. De ville bla se Kreml:-). När bara Olga (veterinären) har varit här blir det en middagspromenad med Ulla och sen tar nog jag också "trållebussen" ner till stan och möter upp dem. Det blir nog en promenad till gamla Arbat och förslagsvis en god resturang med ryska specialiteter.

RSS 2.0