Allmänlydnad , fys och en massa trassel...

Som vanligt har jag inte tagit mig tid att skriva:-( Det händer massor som man lätt glömmer bort. Jag har inte ens installerat mjukvaran till den nya kameran. Skäms på mig!

Efter bevakningsprovet har vi tagit det lite lugnare och satsat mer på miljöträning och allmänlydnad med Ulla. Det var bitar som kom lite i skymundan eftersom all tid las ner på spårning , bevakning och patrullstigar. Det har gått riktigt bra, t o m hundmötena har blivit bra. Roger och jag har varit i städer och promenerat och mött massor med hundar och folk och Ulla har skött sig exemplariskt!
Då våra rottor har varit med oss där vi arbetat har de även fått massor med miljöträningar i galler trappor, olika byggnader och byggmaskiner på plats.

Jag har oxå anmält mig till Stora Stockholm i år. Det är första gången lillan går i bruksklass. Kanske inte bästa första val av utställning (internationell med många deltagare), men jag satsar faktiskt inte på bir/bim utan är glad om vi åker därifrån med ett första pris. Det är vår kennelmorsa Madde som ställer så hon har i a f en lite större chans till placering:-) Jag brukar säga att Madde kan få en byracka att se ut som en champion medan jag kan få en champion att se ut som en byracka!
Problemat i kråksången är att Ulla givetvis drog på sig ett våtexem dagen efter jag hade anmält henne. Det har läkt bra, men hon får gå med tratt då hon inte kan låta bli det. Men det är en månad kvar så vi hoppas att det ska se bra ut tills dess. Under tiden fram till utställningen går vi långpromenader, dra däck och springer i backar. Jag hade hoppats på lite snö då jag har ett baggenbälte sen innan och nu införskaffat mig en ny tolklina.

Sen fick Nyha åka till veterinären i går. Hela kindpåsen var uppsvullen när vi vaknade på morgonen. Först rinde vi till Strömsholm ,men de ville inte ha oss där. Hon var ju pigg i övrigt så vi skulle bara ha åkt längre och längre ner i väntkön påstod de. Så vi for ner till vår distriktsveterinär i Sala i stället. Det han kunde upptäcka var ett sticksår i tandköttet, men inte något föremål. Han upptäckte oxå en hel del tandsten vid stickhålet och detta har förmodligen i kombination med varandra orsakat den stora svullnaden. Så vi fick även all tandsten avlägsnad i går. Något bra i a f.

Övriga tankar går till en vän i Västerås som alldeles för tidigt fick ta bort sin schäfer. Jag vet precis hur det känns. Jag vet också vilken tid det tar innan det värsta lägger sig. Själv kunde jag inte stå på benen den dagen min schäfer togs bort. Och han hade i alla fall fått leva ett långt liv utan sjukdomar. Jag tänker på er och hoppas allt är bra för övrigt!

RSS 2.0