Bosatt i Moskva

Nu har vi äntligen fått våra möbler och flyttat in i lägenheten. Allt är ännu inte riktigt klart, men det börjar att ta sig. Det är mycket som händer - allt är ju nytt - så det kommer att bli en hel del att skriva om.
Kamerna kom också med bohaget så jag har ännu inte hunnit ta några bilder, men det kommer att bli massor av dem på bloggen.

Flygresan hit var det värsta jag har varit med om. Inte för att jag är flygrädd, har flygit för ,ycket för det, utan för att det var första gången jag flög med hund. Ena stunden var jag livrädd för att de glömt att lassa Ulla på planet, andra stunden för hur hon reagerade nere i lastutrymmet.
Nåja, allt gick ju bra och Ulla satt i sin bur och väntade när vi kom fram.

Vi bor inne på ambassadområdet. Sverige har ett riktigt fint område, med en liten park, massor av fina lönnar och riktigt grönt. Områdena runt omkring oss är också fantastiskt gröna, med parker, utsiktsplateser över Moskva floden samt en jätte fin damm nedaför som man gärna promenera runt.

På området bor det också ett par med en labradortjej som vi brukar promenera tillsammans med. Riktigt trevligt.
Vad som kanske inte alltid är lika trevligt när man går ensam med en löptik är alla dessa vildhundar. Tack och lov är de gansksa rädda av sig så det brukar räcka med att man hytter med näven åt dom . Men visst har de blivit mer närgångna nu ju närmre höglöpet hon kommer.

Annars är allt bra här. Vi har hunnit med en kräftskiva på ambassaden, lärt oss var butikerna ligger och en massa annat matnyttigt. I helgen hade Roger och jag tänkt oss en tur i city, vi har ännu inte hunnit med det än. Mer om detta senare!

RSS 2.0