Katastrofläge

Smog över Sparvbergen
Så här långt ser man från utkiksplatsen vid Sparvbergen 2010-08-04

Det råder katastrofläge i Ryssland. Skördarna blir förstörda av torka och bränder. Temperaturen just nu kl 20,30 ligger på 37 grader och varmare ska det bli under helgen. Idag är det värsta smogdagen i Moskva. Det börjar verkligen svida i luftrören när man är ute. Man ska helst undvika att vistas för mycket ute, men vad göra när man har en kissnödig hund som ska ut flera gånger om dagen. Stackars Ulla. Kan tänka mig hur det känns i hennes näsa med tanke på hur bra luktsinne en hund har. Och ingen vet när det kommer att förbättras här eftersom det fortfarande pågår bränder. När det gamla är släckta uppstår nya hela tiden.

Vi hoppas verkligen att läge förbättras snart annars får man nog överväga att åka hem ett tag med Ulla. Rekommendationerna från tyska ambassadläkaren är att man bör åka utanför Moskva under helgen eller om man har möjligheten att lämna staden tills dess att läget förbättrats.

Kommentarer
Postat av: Åsa

Hej, hur har ni det i värmen och röken?

Försökte skicka ett e-mail men fick felmeddelande.

Funkar den inte eller har ni bytt?



Hör av dig.

Åsa

2010-08-06 @ 10:03:50
Postat av: Nanne

Hej

Jag avslutade kontot eftersom det var ett gammalt tele2 abb. till firman. Har inte skaffat ny än, men kommer att göra det inom snar framtid. Här är fruktansvärt. Varmt och så rökigt nu att man inte ser till grannhuset. Allt luktar rök. De flesta lider dessutom av syrebrist med huvudvärk och illamående.Hoppas verkligen det förbättras snart. Vet att ambassadörerna har haft krismöte här i Moskva under helgen, Vi får väl info om detta under måndagen skulle jag tro. Tyska ambassaden har stängt igen, men svenska väntar tills vidare.

2010-08-08 @ 17:41:22

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0