Igor Maiseeva

I lördags var vi då på Igor Maiseevas dansuppförande i Tjajkovskis konsertsal på Tverskaja.
Föreställningen började kl 19.00 men dessförinnan beslutade vi oss att i samlad trupp åka in till centrum och äta på Starlite innan konserten började.
Vi hade nog tur som kom in i den tid vi gjorde för senare började det fylla på ordentligt med gäster. Anledningen var fotbollsmatchen mellan Ryssland - Tyskland som sändes på storbildsmonitorer. Kan tillägga att det normalt är ganska mycket militsior ute på stan, men i lördags kryllade det av dem inför just fotbollsmatchen.

Föreställningen varade i 2 1/2 timme. Den var både skickligt utförd, rolig och teknisk avancerad. Det började med en rysk folkdans som var helt fantastisk. Sen var inte alla lika intressanta , men det var kul att se folkdanser från olika håll i världen. Just den ryska och den stora avslutande dansen som handlade om ett judiskt bröllop tyckte vi nog alla var bäst. Bröllopet var dessutom uppbyggt som ett teaterspel.
Det är riktigt kul att gå på föreställningar här då ryssarna har en lång tradition och allt man ser är väldigt avancerat och skickligt uppfört. Man drabbas aldrig av något amatörsmässigt när man besöker de stora scenerna. Och det är för det mesta riktigt billigt att se föreställningarna. Dansuppvisningen i lördags kostade faktiskt under 200 och då satt vi riktigt bra.

Efteråt följde vi med Camilla och Pär hem för att smaka av den Kasakstanska konjaken vi tjejer fick på resan. Den var riktigt god med mild smak. Jag är ganska skeptisk mot konjak i vanliga fall, men den här var ett undantag.
Vi kom in på samtal om transibiriska resan och Camilla och jag låg nästan dubbelvikta emellanåt. Mer och mer faller på plats nu när man har varit hemma ett tag och smält alla intryck. Det kan inte ha varit lika kul för de andra att lyssna på oss som visste exakt vad vi pratade om hela tiden. Stackare! Nåväl, de föll också in i våra gapskratt i bland och hela kvällen var lyckad.

På söndagen vaknade Roger upp med hög feber och muskelvärk. Rösten höll inte och han var helt täppt i näsan. Det blev en heldag hemma. Egentligen skulle vi tjejer badat banja och efteråt mött upp Roger och Pär för en middag på Georgisk resturang på gamla Arbat. Det såg både Roger och jag fram emot, men det var inget att göra. Det får bli en annan gång.
Idag kände han sig bättre, men vi får se fram emot kvällen. Det brukar ha en förmåga att förvärras då.

Planerna för veckan är att komma iväg och köpa ljus inför mörka höstkvällar. Mat till Ulla och inhandla matvaror inför pitepaltskoket som jag lovat Cam och Pär på lördag.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0