Söndagspromenad med vovvar till Sparvberget



Igår, söndag tog Roger och jag en långpromenad till Sparvberget, där finns en känd utskicksplats nedanför univeritetet i Moskva. Härifrån ser man större delen av innestaden.
Vi hade ett strålande väder, 20 grader varmt , och vi lånade dessutom grannens hund Sally som fick följa med på promenaden.

Upp till Sparvberget passerar man ett gammal "Datchområde" (benämningen på ryssarnas sommarställe). Idag är detta område ett parkliknande grönområde där folk strosa, grilla och leker med sina hundar och barn. Otroligt vackert då man mitt upp i allt kan se äppelträd, syrener, gamla prydnadsbuskar m.m.

Väl framme vid Utsiktsplatsen visade det sig att det var åtskilligt med folk ute. Kunde man ju ha räknat ut, eftersom det var söndag och en strålande vacker dag. Men som vi sa, att hänga över räcket och titta på utsikten kan vi göra i stort sett när som helst, så vi inhandlade oss varsin öl och satte oss nedanför en stund och tittade dels på Moskva och dels studerade allt folk omkring oss. Och att studera folk är ganska intressant här. Vissa eleganta damer skulle vi nog kalla extrem klädda hemma. Sylvassa, skyhöga klackar. Stövlar ofta guld eller silverfärgade. Korta kjolar gärna leopardmönstrat, guld eller silver. Lack och latex. Ja, man måste se det för att förstå. Klädstilen att "vara fin" här skiljer sig ganska markant jämfört med hemma!

Sen tog vi en skön promenad hemåt. Passerade en liten kvarterskyrka som jag och Roger bestämt oss för att besöka den 7 januari. Det är då som ryssarna firar sin jul enligt den julianska kalendern. Julen här är annars inte alls som hemma. Största helgen på året är nyårsafton. Det är då som Fader och Frost och hans hjälpreda Snöflickan delar ut presenter.
Själva hade vi tänkt oss att vara på Röda torget nyårsafton, men efter vad vi har hört så får man i stort sett muta sig in eftersom der är knökfullt med folk då. Ja, vi får väl gå ut och titta på raketerv vi huvudentrén. Det ska visst vara ett riktigt stort spektakel!


Kommentarer
Postat av: Annika



Hejsan!

Men vad bra med er blogg! Nu kan vi hålla lite koll på er!!! Saknar er här hemma!!!!

Kram

Annika

2008-10-10 @ 19:16:35
URL: http://www.björkbygdens.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0