Izmaylova




Denna söndagen tillbringade vi på Izmaylova marknad tillsammans med Marie och Love samt deras minsta tjejer.
Marknaden är ett känt turistmål i Moskva och ett måste att någon gång besöka.
Här hittar man allt från matrosjkor (rysslands kända dockor), linnedukar, målade träaskar, vackra keramikfat från Ukraina, senaste dvd filmerna för knappt ingenting, ryska pälsmössor, tavlor,  ja det finns allt.

Det är andra gången vi är på marknaden, men det kommer att bli många fler besök. Den är mysig och ger en speciell atmosfär med sina små snidade bodar. Vi inhandlade ett vackert fat med tillhörande skål. Det är stora fat som man kan använda till sallader, frukter, snacks och så ställer man skålen med dippen i mitten. Ser fram emot att få använda;-)
Sen blev det linnedukar som jag tittatde på förra gången samt 16 nya filmer. Har redan sett två av dem. Nästa gång blir det nog ett snidat schackbräde som Roger har kikat på. Otroligt vackert gjorda med olika krigar såsom vikingar, mongoler, ryssar etc uppställda mot varandra. Det är bara att välja vilka man föredrar.
Dagen på marknaden avslutades med grillspett i en alldeles speciell miljö på markanden. Det är trångt, lite kallt och väldigt rökigt från grillen, men samtidigt mysigt och dessutom är grillspetten riktigt goda.

På kvällen kom sedan Marie, Love och deras barn på middag. En riktigt trevlig avslutning på kvällen. Nja, kväll föresten. Klockan hann bli ett innan vi kom i säng. Vi avslutade kalaset med att ta hundarna på en promenad innan vi gick till sängs. Och då kan jag tillägga att på rysslektionen dagen efter var jag inte lika närvarande som jag brukar. Det var jag för övrigt inte på hela dagen.

Kommentarer
Postat av: Annika

Hejsan!

Låter så otroligt häftig den där marknaden. Det blir ett måste när vi hälsar på!!!

Kram

Annika

2008-10-20 @ 10:01:32
URL: http://www.björkbygdens.se
Postat av: Nanne

ABSOLUT!!!

Marknaden är ett MÅSTE när ni kommer. Här kan man hitta allt mellan himmel och jord, sen att atmosfären inom området flyttar dig 100 år bakåt i tiden gör bara saken ännu bättre:-)

2008-10-20 @ 10:09:50
Postat av: Gurra

Aaaaaaaaaaaahahahahahaa , lägg upp en bild på Rogga i pälsmössa vetja.....det får sedan bli betyget på hur bra marknaden är....närrå knäpp lite bilder på vad som erbjuds så att man blir lite sugen på ett besök.......GG

2008-10-27 @ 22:11:19
Postat av: Nanne

Han HAR faktiskt köpt sig en pålsmössa redan. Det gjorde han första gången vi var däg och jag kan lova att det är en sevärdhet:-)

Vi kommer att fota mer, men den dagen vi var där tog tyvärr batterierna slut (när vi äntligen fick kameran med oss för en gång skull).

2008-10-28 @ 13:13:13

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0